Μέγεθος γραμματοσειράς

Ανακοινώσεις

Το Κέντρο μας δέχεται αιτήσεις, για εγγραφές στο  τμήμα Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης, για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, ηλικίας 0-7 ετών.
Πρόκειται για ένα θεραπευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται :
α) σε παιδιά βρεφικής ή νηπιακής ηλικίας,  που παρουσιάζουν αναπτυξιακή καθυστέρηση ή διαταραχή, σε έναν ή περισσότερους από τους εξής τομείς: γνωστικό, γλωσσικό, κινητικό, συναισθηματικό, κοινωνικοποίηση και αυτοεξυπηρέτηση και
β) στις οικογένειές τους, για συμβουλευτική και υποστήριξη.
Το τμήμα στελεχώνεται από τις εξής ειδικότητες:
Κοινωνικής Λειτουργού, Ψυχολόγου, Εργοθεραπεύτριας, Φυσιοθεραπεύτριας και Λογοθεραπεύτριας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα:
2413-503925 κ. Κόκκινου Ελεονώρα
        και
2413-503928 κ. Μερτζανίδου Ελένη
Αρχική Άρθρα
Επιστημονικά Άρθρα
Ν’ αγγίζεις τον ουρανό χωρίς χέρια

    3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Μια μέρα  με πολύ θεωρία, πολλές συμβουλές, ατελείωτες δικαιολογίες, με συναισθήματα οίκτου, θυμού, πικρίας, με προβληματισμό, υποσχέσεις, αλλά και με μαθήματα ζωής, θαυμασμού  και τόνωσης των αξιών που σιγά σιγά μέσα από την κρίση που βιώνουμε αρχίζουμε να τα ξανα ψαχουλεύουμε.

jessica-cox-01

 

    Η Jessica Cox γεννήθηκε πριν από 28 χρόνια, χωρίς χέρια λόγω μιας σπάνιας εκ γενετής αρρώστιας. Είκοσι πέντε χρόνια μετά,  γράφτηκε στην σελίδα της παγκόσμιας ιστορίας  ως η πρώτη γυναίκα που πιλοτάρει αεροπλάνο … χωρίς χέρια. Η είδηση έκανε τον γύρω του κόσμου.


    Είναι ψυχολόγος, υπήρξε σύμβουλος του International Network of Children Amputees   και τα τελευταία χρόνια έχει φτιάξει ένα δικό της δίκτυο υπηρεσιών εμψύχωσης  (Motivational Services). Στόχος της να βοηθήσει τα άτομα με αναπηρία να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν.


    Σύμφωνα με την ίδια οφείλει τα πάντα στους γονείς της. Από μικρή ηλικία οι γονείς της «ξέχασαν την ιδιαιτερότητά της». Φρόντισαν η Τζέσικα να συμμετέχει σε πολλές και διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες όπως μπαλέτο, κολύμβηση, χορός, τραγούδι, κ.λ.π. Σε ηλικία 6 ετών πήρε μέρος στην πρώτη της παράσταση χορού μπροστά σε κοινό.

 

Περισσότερα...
 
Ανοιχτή επιστολή του Σωματείου των Εργαζομένων του ΑΡΙΣΤΕΑ

Το Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρία «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ» λειτουργεί από το 1992 στη Γιάννουλη Λάρισας. Είναι Ν.Π.Δ.Δ. και διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και ανήκει στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Καλύπτει τις ανάγκες όλου του Θεσσαλικού χώρου και όλα αυτά τα χρόνια είναι γνωστό το έργο του και η προσφορά του στην κοινωνία της πόλης μας.

Εμείς οι εργαζόμενοι του ΑΡΙΣΤΕΑ, αγαπάμε αυτό που κάνουμε και είμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά μας!

Όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τα ΠΑΙΔΙΑ μας. Τα παιδιά του ΑΡΙΣΤΕΑ!
Συμβιώνουμε καθημερινά μαζί τους. Ζούμε μαζί τους κάθε χαρά και λύπη τους! Με πολλά από αυτά τα παιδιά είμαστε πολλά χρόνια μαζί! Μεγαλώνουμε, εξελισσόμαστε και «γερνάμε» μαζί τους! Ξέρουμε τα προβλήματα τους, το χαρακτήρα τους, τα προτερήματά και τα ελαττώματα τους, την οικογένειά τους. Τι τους αρέσει και τι όχι. Τα γούστα τους!
Έχουμε αναπτύξει σχέσεις που ξεπερνούν κατά πολύ την οποιαδήποτε τυπική σχέση εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου!
Έχουμε αναπτύξει με την καθημερινή επαφή μας πραγματικά ανθρώπινες σχέσεις. Με τους δικούς μας κώδικες επικοινωνίας, με συμπάθειες και αντιπάθειες.
Τα παιδιά του Κέντρου μας δεν είναι κλεισμένα στα σπίτια τους. Έχουν την οικογένειά  τους, το σπίτι τους, αλλά έχουν βγει κι «έξω» από αυτό. Κοινωνικοποιούνται. Πηγαίνουν «σχολείο». Έχουν τους φίλους τους. Την παρέα τους! Συμμετέχουν ενεργά στη ζωή του Κέντρου μας, σε εκδηλώσεις, σε δραστηριότητες, σε γιορτές και σε εκδρομές! Βλέπουν, ακούν, μαθαίνουν πράγματα και προσπαθούν καθημερινά! Προσφέρουν καθημερινά όλη τους την ενέργεια στον Αριστέα.
Και πάνω απ’ όλα, αυτό που προσφέρουν απλόχερα σ’ εμάς τους εργαζόμενους, είναι η χαρά, το χαμόγελο και η Αγάπη τους, με το δικό τους μοναδικό τρόπο!

 

Περισσότερα...
 
Γράμμα στον ΑΡΙΣΤΕΑ

annysmall

 

Η πόλη μας έχει την «τύχη» να φιλοξενεί «σχολεία» όπου το χτύπημα του κουδουνιού δεν είναι ένα διάλειμμα να γεμίσουν οι αυλές με χαρούμενες φωνές απ’ το παιχνίδι των παιδιών.
Είναι τα Κέντρα Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες. Είναι τα παιδιά που δεν έχουν ανάγκη από τον «οίκτο» μας αλλά να τα αποδεχτούμε και να γίνουν παιδιά όλων μας. Είναι τα ΠΑΙΔΙΑ – ΝΕΟΙ που έχουν την μοναδικότητα σ’ ένα κόσμο που «γερνάει» να παραμένουν ΠΑΙΔΙΑ.

Η στάση μας απέναντι στα άτομα με αναπηρίες είναι ο δείκτης πολιτισμού της κοινωνίας μας. Οφείλουμε να καλύψουμε με την ανθρώπινη ευαισθησία μας τα κενά και τις ελλείψεις της πολιτείας. Οφείλουμε να εμπνεύσουμε αυτά τα παιδιά να επικοινωνήσουν μαζί μας και είναι σίγουρο θα μας το ανταποδώσουν!

 

Περισσότερα...
 
Συμβουλές για οικολογικά φθηνά και υγιεινά Χριστούγεννα

Η ομάδα περιβάλλοντος  του  Κέντρου  «χαρίζει»  συμβουλές

για  οικολογικά  φθηνά και υγιεινά Χριστούγεννα

kampanakia


Πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα. Δειλά δειλά ξεκίνησαν οι πρώτες βιτρίνες να φορούν «τα γιορτινά τους».  Θα ακολουθήσουν χαρούμενα φωτεινά λαμπάκια, σακούλες με δώρα και δωράκια, τεράστια εορταστικά τραπέζια, ρεβεγιόν, αγιοβασίληδες  και ταρανδάκια και ου τω καθεξής...

Θα προσπεράσουμε το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά έχουμε χάσει το μήνυμα της γέννησης του Χριστού  και θα σταθούμε στο πόσο κακό κάνουν οι «κακές  μας συνήθειες»   στο περιβάλλον.
Οι συμβουλές που συγκεντρώσαμε παρακάτω  βοηθούν στο να περάσουμε καλά, φθηνά, οικολογικά αλλά και υγιεινά – χωρίς άγχος- Χριστούγεννα.

Πως;  Ακολουθήστε μας.

Περισσότερα...
 
Αναπηρία και κανόνες συμπεριφοράς

 3η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια μέρα για Άτομα με ειδικές ανάγκες

 ΑΝΑΠΗΡΙΑ  ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

 Τα δικαιώματα  των ΑμεΑ απασχόλησαν τον ΟΗΕ και άλλους Διεθνείς οργανισμούς. Συντάχθηκαν πρότυποι κανόνες  που εφαρμόζονται από μεγάλο αριθμό κρατών και αποτελούν την ηθική  και πολιτική δέσμευση για εξίσωση ευκαιριών. Η 3 Δεκέμβρη «Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας» καθιερώθηκε για την προάσπιση πολιτικής δράσης των ΑμεΑ και των οργανώσεών τους.
 
Περισσότερα...